SDG Pioneers

English version

De zoektocht naar de SDG Pionier van 2019 is begonnen

 

Als onderdeel van de ‘Making Global Goals Local Business’ campagne, selecteert UN Global Compact elk jaar een groep SDG Pioniers: jonge en toekomstige leiders binnen het bedrijfsleven, die binnen welke functie dan ook, business als kracht gebruiken om de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen te ondersteunen. De SDG Pioniers spelen een belangrijke rol in het creëren van interesse in de doelen en in hoe UN Global Compact bedrijven in staat stelt om deze te bereiken.

 

Voor het eerst begint de SDG Pionier competitie dit jaar met een lokale ronde. Elke Young Professional (van 35 of jonger), die bij een bedrijf werkt dat deel uitmaakt van het netwerk van Global Compact kan meedoen, mits het bedrijf voor 30 September 2018 lid is geworden en tenminste één Communication of Progress (CoP) heeft getekend. Dit kan hier gecontroleerd worden door middel van deze database. De positie van de deelnemer binnen het bedrijf maakt niet uit. Potentiële pioniers kunnen zichzelf nomineren, maar CEO’s van de deelnemende bedrijven kunnen ook hun veelbelovende jonge werknemers nomineren!

 

Na een interne en externe evaluatie, zal de winnaar in mei bekend worden gemaakt. Hij of zij zal dan de titel “2019 Global Compact Network Netherlands SDG Pioneer” ontvangen, waar ook internationale erkenning bij komt kijken. Dit opent deuren, bijvoorbeeld in de vorm van sprekers mogelijkheden en door het vertegenwoordigen van Global Compact Nederland. Daarnaast biedt het de kans om één van de vijf internationale SDG Pioneers te worden, die in september bekend zullen worden gemaakt op de 2019 UN General Assembly in New York.

 

Wil jij je nomineren?

 

Wil jij een werknemer nomineren?

 

Mocht je verder nog vragen hebben over de lokale ronde, stuur dan een e-mail naar Anouk Torsing via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.