FAQ SDG Pioneer 2019

English version

 

Wie kunnen er genomineerd worden als SDG Pionier?

Elke young professional (35 en jonger) die binnen een bedrijf werkt dat een ‘Participant’ of ‘Signatory’ is van UN Global Compact. Het maakt niet uit van wat zijn of haar positie is binnen het bedrijf.

 

Wie kan een SDG Pioneer nomineren?

Alleen CEO’s en mensen van het hogere management team van bedrijven die deel uitmaken van UN Global Compact komen in aanmerking om iemand nomineren.

 

Hoe kan ik controleren of mijn bedrijf een ‘Participant’ of ‘Signatory’ is van UN Global Compact?

In deze online database kan je kijken of een bedrijf een ‘Participant’ of ‘Signatory’ is van UN Global Compact

 

Wanneer is de nominatie deadline?

De deadline voor aanmeldingen is 15 April 2019.

 

Waarom zou ik iemand nomineren?

SDG Pioniers zullen internationaal erkent worden vanwege hun werk voor de Ontwikkelingsdoelen. Dit biedt niet alleen kansen voor jezelf, maar het betekent ook dat je op grote schaal anderen zal kunnen inspireren op grote schaal. De Nederlandse SDG Pioneer zal de mogelijkheid krijgen om op tenminste één van onze evenementen te spreken en Global Compact Nederland te vertegenwoordigen. De winnaars van de internationale ronde zullen zelfs tijdens de 2019 UN General Assembly in New York erkent worden.

 

Wat moet ik doen om mezelf/iemand anders te nomineren?

Wanneer je iemand wilt nomineren hoef je slechts dit online formulier voor jezelf, of dit online formulier voor iemand anders in te vullen. Wanneer je een young professional hebt genomineerd, meot hij of zij de nominatie accepteren door het aanmeldingsformulier in te vullen. Hij of zij ontvangt dit formulier van UN Global Compact via de mail.

Wanneer wordt de SDG Pioneer Nederland van 2019 bekend gemaakt?

De SDG Pioneer Nederland zal uiterlijk 31 mei bekend gemaakt worden. 

 

Hoeveel winnaars zullen er zijn?

Er zal maar één SDG Pionier Nederland winnaar zijn, maar in de internationale ronde zal er een groep SDG Pioniers geselecteerd worden.

 

Wanneer worden de Global SDG Pioneers van 2019 bekend gemaakt?

In september, de exacte datum zal binnenkort bekend worden gemaakt.

 

Als je verder nog vragen hebt over de nationale ronde, mail dan onze Project Manager Anouk Torsing: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.